Mark My Professor


Főoldal | Módszertan

Módszertan

Mit jelentenek az osztályzatok? Miért van benne a követelmények teljesíthetősége és a tárgy hasznossága?

Minden kategóriában 1-től 5-ig van az osztályzás, ahol 5 a legjobb. Az átlagba csak a segítőkészség, a felkészültség és az előadásmód tartozik bele, a követelmények teljesíthetősége és a tárgy hasznossága nem. Az átlag alapján kerül a tanár neve mellé egy angyal (3.66 felett) vagy egy ördög (2.33 alatt). Az átlagos tanárokat nem jelezzük külön ikonnal (2.33-3.66). A tanárok akkor kerülhetnek be a top 10-es listába, ha már legalább 30 értékeléssel rendelkeznek. Az iskolák listába kerülési feltétele, hogy legalább 10 tanár már kapott értékelést az iskolából, és összesen minimum 100 értékelés született már.

Hogyan határozzák meg a top 10-es listát?

A tanár értékelései súlyozottan 3 évre visszamenőleg jelennek meg és számítanak bele az iskola értékelésébe olyan módon, hogy a frissebb értékelések nagyobb súlyt kapnak. Ahhoz hogy egy tanár bekerüljön a listába legalább 30 értékeléssel rendelkeznie kell. Az oldalon elérhető továbbá a legjobb 10 iskola és a legszexisebb 10 tanár. Iskolák listába kerülési feltétele, hogy 10 tanár már kapott értékelést az iskolából, és összesen minimum 50 értékelés született már

A súlyozása szabályai a következők:

  • 1 értékelt év esetén az 100% arányban értékelődik,
  • 2 értékelt év esetén, az 1. és 2 év 60% / 40% arányban értékelődik,
  • 2 értékelt év esetén, ha az utolsó évben nem volt értékelés, a 2. és 3. év 60% / 40% arányban értékelődik,
  • 2 értékelt év esetén, ha két évvel ezelőtt nem volt értékelés, az 1. és 3. év 70% / 30% arányban értékelődik,
  • 3 értékelt év esetén 1., 2., és 3. év 45% / 35% / 20% arányban értékelődik.

A top 10-es lista folyamatosan frissül és három értékelési szempont átlagát véve, az elmúlt 3 év alapján automatikusan számítódik. A három szempont: segítőkészség, felkészültség, előadásmód. Bizonyos esetben közzéteszünk időszakokra vonatkozó listákat is.

Hogyan határozzuk meg melyik tanár szexi?

A szexi ikon akkor jelenik meg, ha az összes értékelő diák több mint fele szerint szexi az adott tanár. A legszexisebb tanárok listáját az alapján állítjuk össze, hogy a pozitív értékelésekből kivonjuk a negatív értékelések számát.