Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakori kérdések

Az oldalt egyetemi és főiskolás diákok részére hoztuk létre, de a tartalmát nem mi, hanem a diákok szerkesztik interaktív módon. Az oldalon szabadon értékelhetők a tanárok, valamint a diákok felvehetik egymással a kapcsolatot, megoszthatják élményeiket, véleményüket és akár oktatási segédleteket is cserélhetnek.

Az oldal segít abban, hogy a diákok megtudják ki az igazán jó tanár és ki az, akit ha lehet, jobb elkerülni. Ezen felül megoszthatják egymással az órai anyagokat, vizsga anyagokat, kidolgozott tételeket is.

A tanárok releváns visszajelzést kaphatnak munkájukról, mely nagyban hozzá tud járulni a szakmai fejlődésükhöz. Lehetőségük van arra, hogy saját profiljukhoz tananyagot tölthessenek fel. Ezzel időt és energiát takaríthatnak meg azáltal, hogy csak egy helyre kell feltölteniük a diákokkal megosztani kívánt anyagot. Természetesen a tanároknak is van lehetőségük arra, hogy az őket ért pozitív és negatív kritikákra reagáljanak.

Az oldal használata teljesen ingyenes.

Nem kötelező a személyes adatok megadása. Az alapfunkciók használatához, pl. tanárok értékelése, nem kell megadni semmilyen személyes adatot. Egyes funkciókhoz, pl. fórumozási lehetőség, oktatási segédanyagok fel- és letöltése, szükséges regisztráció.

A beleegyezésed nélkül nem.

Nem szükséges regisztráció a fő funkciók használatához. Tanáraidat szabadon értékelheted felhasználónév nélkül is. Ugyanakkor egy regisztrált felhasználó kritikája mindig hitelesebb, mint egy nem regisztrálté. A regisztrációval ugyanakkor számos előny jár: például nyomon követheted a korábbi értékeléseidet, fórumozhatsz, oktatási segédanyagokat tölthetsz fel és le, téged érintő kérdésekről, akciókról kaphatsz tájékoztatást.

Az a tanárokon múlik. Sok tanár nem szereti ha visszajelzést kap, sokan pedig kifejezetten szeretik, mert ezáltal jobban oda tudnak figyelni a diákok véleményére, relevánsabb és jobb minőségű tananyagot tudnak megosztani diákjaikkal. Fontos ugyanakkor, hogy az oldal nem azért jött létre, hogy tanárokat személyükben támadhassanak, sértegethessenek vagy igaztalan kritikákat fogalmazhassanak meg. Ezért egyrészt a tanároknak van lehetőségük válaszolni, másrészt az oldalon megjelenő kritikákat folyamatosan moderáljuk.

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy nem. A kommentek nagy része pozitív még annak ellenére is, hogy egy negatív véleménynek sokkal inkább ad hangot egy diák, mint egy pozitívnak.

A főoldalon rákereshetsz az iskoládra, ha ráklikkelsz a linkre, a tanárok listájából kiválaszthatod kit szeretnél értékelni. Ha a keresett tanárt nem találod, fel tudod regisztrálni, és aztán értékelheted. A főoldalon közvetlenül a tanárra is kereshetsz a név megadásával.

Az irányelvekről az Értékelési útmutatóban olvashatsz.

Minden kategóriában 1-től 5-ig van az osztályzás, ahol 5 a legjobb. Az átlagba csak a segítőkészség, a felkészültség és az előadásmód tartozik bele, a követelmények teljesíthetősége és a tárgy hasznossága nem. Az átlag alapján kerül a tanár neve mellé egy angyal (3.66 felett) vagy egy ördög (2.33 alatt). Az átlagos tanárokat nem jelezzük külön ikonnal (2.33-3.66).

A tanárok értékeléséhez fűzött kommentárokat folyamatosan ellenőrzik kollégáink, és az irányelveinkkel nem egyező kritikákat kiszűri. Minden trágár, obszcén, sértő, rasszista vagy nem odaillő jelentett megjegyzést törlünk, ezzel segítve a tanárok és diákjaik közti kultúrált hangvétel megtartását.

Néha előfordulhat, hogy átcsúszik a rostán egy nem megfelelő értékelés annak ellenére, hogy igyekszünk mindent megtenni, hogy ezt elkerüljük. A „jelentem” funkció segítségével jelezheted, hogy ha úgy látod, az értékelést jobb ha ellenőrizzük. A megjegyzéseket folyamatosan szűrjük, hogy sértő, rasszista, illetve tiszteletlen megjegyzések ne jelenhessenek meg.

Küldj egy e-mailt az adminisztrátornak, hogy mi lehet a gond és tisztázzuk az ügyet.

A szexi ikon akkor jelenik meg, ha az összes értékelő diák több mint fele szerint szexi az adott tanár.

Nem akarjuk megmondani senkinek, hogy mi alapján válasszon tárgyat vagy tanárt, erről a diákok alkotnak véleményt. Mi azt tapasztaltuk, hogy az alkalmazott kritériumok alapján választ a legtöbb diák, ha lehetősége van választani. Egyszerűen csak lehetőséget szeretnénk adni mindenkinek, hogy elmondhassa, mit gondol.

Normál esetben azonnal. Ha nagy a forgalom az oldalon, elképzelhető egy kis késés. Amennyiben 24 óránál hosszabb késést tapasztalsz, akkor azt jelezd az adminisztrátornak.

A diáktársaitok véleménye és megítélése tükröződik az osztályzatokban, így az eredményeket ennek fényében kell értékelni. Ugyanakkor nagyszámú értékelés már, minden hibát figyelembe véve, jellemzően a valós képet mutatja.

Alapvetően nem töröljük a tanárokat, hiszen mi, mint a weboldal üzemeltetői nem értesülünk arról, hogy egy tanár egy adott intézményben már nem tanít. Amennyiben tanárként kéri adatai törlését, úgy arra joga van, amennyiben az oktatói jogviszonya megszűnt. Kérjük, ezen kéréseit elektronikus úton cégünk mindenkori elektronikus levelezési címén (markmyprofessor@weborigo.eu) vagy postai úton (3527 Miskolc, Pozsonyi utca 74. II. em. 2.) jelezze Társaságunk részére. A törléséi kérelmeket 15 munkanapon belül elbíráljuk. Törlési kérelmet abban az esetben fogadunk be, ha a törlést kérő személyes hitelt érdemlően bizonyítható.

Regisztrált felhazsnálóként e-mailben kérheti adatai törlését. Legegyszerűbben akkor, ha a regisztrált e-mail címről küld számunkra levelet. Kérjük, ezen kéréseit elektronikus úton cégünk mindenkori elektronikus levelezési címén (markmyprofessor@weborigo.eu) vagy postai úton (3527 Miskolc, Pozsonyi utca 74. II. em. 2.) jelezze Társaságunk részére. A törléséi kérelmeket 15 munkanapon belül elbíráljuk. Törlési kérelmet abban az esetben fogadunk be, ha a törlést kérő személyes hitelt érdemlően bizonyítható (nem elektronikus úton történt jelzés esetén legalább 2 azonosító adat megadása, hogy a törlést kérő személy beazonosítható legyen).

A tanár értékelései súlyozottan 3 évre visszamenőleg jelennek meg és számítanak bele az iskola értékelésébe olyan módon, hogy a frissebb értékelések nagyobb súlyt kapnak. Ahhoz hogy egy tanár bekerüljön a listába rendelkeznie kell legalább 10 értékeléssel. Az oldalon elérhető továbbá a legjobb 10 iskola és a legszexisebb 10 tanár. Iskolák listába kerülési feltétele, hogy 10 tanár már kapott értékelést az iskolából. A súlyozása szabályai a következők: 1 értékelt év esetén az 100% arányban értékelődik, 2 értékelt év esetén, az 1. és 2 év 60% / 40% arányban értékelődik, 2 értékelt év esetén, ha az utolsó évben nem volt értékelés, a 2. és 3. év 60% / 40% arányban értékelődik, 2 értékelt év esetén, ha két évvel ezelőtt nem volt értékelés, az 1. és 3. év 70% / 30% arányban értékelődik, 3 értékelt év esetén 1., 2., és 3. év 45% / 35% / 20% arányban értékelődik. A top 10-es lista folyamatosan frissül és három értékelési szempont átlagát véve, az elmúlt 3 év alapján automatikusan számítódik. A három szempont: segítőkészség, felkészültség, előadásmód. Bizonyos esetekben közzéteszünk időszakokra vonatkozó listákat is.

Ha szokatlan értékelési tevékenységet tapasztalunk (pl. nagyon sokan ugyanúgy értékelik, vagy nagyon negatívan vagy pozitívan rövid időintervallumon belül), rövid időre letilthatjuk az értékelési funkciót. Ilyen esetben csak regisztrált felhasználók értékelhetnek.

A MarkMyProfessor.com cookie-kat használ a bejelentkezés során, ezért fontos, hogy a gépeden a cookie-kat engedélyezd. Ha Explorered van itt tudod megtenni: Eszközök / Internet beállítások / Adatvédelem: állítsd a biztonsági szintet közepesen magasra vagy annál lejjebb, aztán indítsd újra az Explorer-t.

Kattints a belépés alatt található „elfelejtetted a jelszavad?” gombra, add meg a regisztrációnál használt e-mail címedet, és a rendszer automatikusan elküldi az új jelszavadat, melyet belépés után tetszőlegesen módosíthatsz.

Belépés után az adatmódosításra kattintva változtathatod meg.

Belépés után az adatmódosításra kattintva változtathatod meg.

Adatvédelmi politikánk szerint nem adunk ki semmilyen személyes adatot felhasználókról bírósági határozat nélkül, csak és kizárólag akkor, ha fizikai fenyegetés található a kommentárban.

Természetesen igen. Lépj kapcsolatba velünk és megbeszéljük a hirdetési tarifáinkat: markmyprofessor@weborigo.eu.

Igen, és szívesen a rendelkezésedre bocsájtjuk, amennyiben az oldalad nem sérti mások személyiségi, hovatartozási vagy szabad gondolkodásról alkotott jogait.

Írj e-mailt nekünk az markmyprofessor@weborigo.eu címre.