Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakori kérdések

Az oldalt egyetemi és főiskolás diákok részére hoztuk létre, de a tartalmát nem mi, hanem a diákok szerkesztik interaktív módon. Az oldalon szabadon értékelhetők a tanárok, valamint a diákok felvehetik egymással a kapcsolatot, megoszthatják élményeiket, véleményüket.

Az oldal segít abban, hogy a diákok megtudják ki az igazán jó tanár és ki az, akit ha lehet, jobb elkerülni.

A tanárok releváns visszajelzést kaphatnak munkájukról, mely nagyban hozzá tud járulni a szakmai fejlődésükhöz.

Az oldal használata teljesen ingyenes.

Nem kötelező a személyes adatok megadása. Az alapfunkciók használatához, pl. tanárok értékelése, nem kell megadni semmilyen személyes adatot. Egyes funkciókhoz, pl. korábbi értékelések módosítása, tanári profil felhasználóhoz rendelése, szükséges regisztráció.

A beleegyezésed nélkül nem.

Nem szükséges regisztráció a fő funkciók használatához, tanáraidat szabadon értékelheted nélküle is. Ugyanakkor egy regisztrált felhasználó kritikája mindig hitelesebb, mint egy nem regisztrálté, valamit regisztrált felhasználóink nyomon követhetik korábbi értékeléseiket profiljukban.

Az a tanárokon múlik. Sok tanár nem szereti ha visszajelzést kap, sokan pedig kifejezetten szeretik, mert ezáltal jobban oda tudnak figyelni a diákok véleményére, relevánsabb és jobb minőségű tananyagot tudnak megosztani diákjaikkal. Fontos ugyanakkor, hogy az oldal nem azért jött létre, hogy tanárokat személyükben támadhassanak, sértegethessenek vagy igaztalan kritikákat fogalmazhassanak meg. Ezért az oldalon megjelenő kritikákat folyamatosan moderáljuk.

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy nem. A kommentek nagy része pozitív még annak ellenére is, hogy egy negatív véleménynek sokkal inkább ad hangot egy diák, mint egy pozitívnak.

A főoldalon rákereshetsz az iskoládra, ha ráklikkelsz a linkre, a tanárok listájából kiválaszthatod kit szeretnél értékelni. Ha a keresett tanárt nem találod, fel tudod regisztrálni, és aztán értékelheted. A főoldalon közvetlenül a tanárra is kereshetsz a név megadásával.

Az irányelvekről az Értékelési útmutatóban olvashatsz.

Minden kategóriában 1-től 5-ig van az osztályzás, ahol 5 a legjobb. Az átlagba csak a segítőkészség, a felkészültség és az előadásmód tartozik bele, a követelmények teljesíthetősége és a tárgy hasznossága nem.

A tanárok értékeléséhez fűzött kommentárokat folyamatosan ellenőrzik kollégáink, és az irányelveinkkel nem egyező kritikákat kiszűri. Minden trágár, obszcén, sértő, rasszista vagy nem odaillő jelentett megjegyzést törlünk, ezzel segítve a tanárok és diákjaik közti kultúrált hangvétel megtartását.

Néha előfordulhat, hogy átcsúszik a rostán egy nem megfelelő értékelés annak ellenére, hogy igyekszünk mindent megtenni, hogy ezt elkerüljük. A „jelentem” funkció segítségével jelezheted, hogy ha úgy látod, az értékelést jobb ha ellenőrizzük. A megjegyzéseket folyamatosan szűrjük, hogy sértő, rasszista, illetve tiszteletlen megjegyzések ne jelenhessenek meg.

Küldj egy e-mailt az adminisztrátornak, hogy mi lehet a gond és tisztázzuk az ügyet.

Mielőtt az oldalunkat 2023-ban átalakítottuk volna, a diákok szavazhattak arra, hogy egy tanár szexi volt-e vagy sem, majd ha elég szavazatot adtak le, a tanár neve mellett megjelent egy melltartó képe. Mivel úgy véljük, ez már nem helyénvaló, eltávolítottuk a funkciót, de a régebbi hozzászólásokban még találhatsz rá utalásokat.

Normál esetben azonnal. Ha nagy a forgalom az oldalon, elképzelhető egy kis késés. Amennyiben 24 óránál hosszabb késést tapasztalsz, akkor azt jelezd az adminisztrátornak.

A diáktársaitok véleménye és megítélése tükröződik az osztályzatokban, így az eredményeket ennek fényében kell értékelni. Ugyanakkor nagyszámú értékelés már, minden hibát figyelembe véve, jellemzően a valós képet mutatja.

Alapvetően nem töröljük a tanárokat, hiszen mi, mint a weboldal üzemeltetői nem értesülünk arról, hogy egy tanár egy adott intézményben már nem tanít. Amennyiben tanárként kéri adatai törlését, úgy arra joga van, amennyiben az oktatói jogviszonya megszűnt. Kérjük, ezen kéréseit elektronikus úton cégünk mindenkori elektronikus levelezési címén (markmyprofessor@weborigo.eu) vagy postai úton (3527 Miskolc, Pozsonyi utca 74. II. em. 2.) jelezze Társaságunk részére. A törléséi kérelmeket 15 munkanapon belül elbíráljuk. Törlési kérelmet abban az esetben fogadunk be, ha a törlést kérő személyes hitelt érdemlően bizonyítható.

Regisztrált felhasználóként e-mailben kérheti adatai törlését. Legegyszerűbben akkor, ha a regisztrált e-mail címről küld számunkra levelet. Kérjük, ezen kéréseit elektronikus úton cégünk mindenkori elektronikus levelezési címén (markmyprofessor@weborigo.eu) vagy postai úton (3527 Miskolc, Pozsonyi utca 74. II. em. 2.) jelezze Társaságunk részére. A törléséi kérelmeket 15 munkanapon belül elbíráljuk. Törlési kérelmet abban az esetben fogadunk be, ha a törlést kérő személyes hitelt érdemlően bizonyítható (nem elektronikus úton történt jelzés esetén legalább 2 azonosító adat megadása, hogy a törlést kérő személy beazonosítható legyen).

A tanár értékelései súlyozottan 3 évre visszamenőleg jelennek meg és számítanak bele az iskola értékelésébe olyan módon, hogy a frissebb értékelések nagyobb súlyt kapnak. Ahhoz hogy egy tanár bekerüljön a listába rendelkeznie kell legalább 10 értékeléssel. A súlyozása szabályai a következők: 1 értékelt év esetén az 100% arányban értékelődik, 2 értékelt év esetén, az 1. és 2 év 60% / 40% arányban értékelődik, 2 értékelt év esetén, ha az utolsó évben nem volt értékelés, a 2. és 3. év 60% / 40% arányban értékelődik, 2 értékelt év esetén, ha két évvel ezelőtt nem volt értékelés, az 1. és 3. év 70% / 30% arányban értékelődik, 3 értékelt év esetén 1., 2., és 3. év 45% / 35% / 20% arányban értékelődik. A top 10-es lista folyamatosan frissül és három értékelési szempont átlagát véve, az elmúlt 3 év alapján automatikusan számítódik. A három szempont: segítőkészség, felkészültség, előadásmód.

Ha szokatlan értékelési tevékenységet tapasztalunk (pl. nagyon sokan ugyanúgy értékelik, vagy nagyon negatívan vagy pozitívan rövid időintervallumon belül), rövid időre letilthatjuk az értékelési funkciót. Ilyen esetben csak regisztrált felhasználók, vagy senki sem értékelhet.

A MarkMyProfessor.com cookie-kat használ a bejelentkezés során, ezért fontos, hogy a gépeden a cookie-kat engedélyezd. Ha Explorered van itt tudod megtenni: Eszközök / Internet beállítások / Adatvédelem: állítsd a biztonsági szintet közepesen magasra vagy annál lejjebb, aztán indítsd újra az Explorer-t.

Kattints a belépés alatt található „elfelejtetted a jelszavad?” gombra, add meg a regisztrációnál használt e-mail címedet, és a rendszer automatikusan elküldi az új jelszavadat, melyet belépés után tetszőlegesen módosíthatsz.

Belépés után az adatmódosításra kattintva változtathatod meg.

Belépés után az adatmódosításra kattintva változtathatod meg.

Adatvédelmi politikánk szerint nem adunk ki semmilyen személyes adatot felhasználókról bírósági határozat nélkül.

Természetesen igen. Lépj kapcsolatba velünk és megbeszéljük a hirdetési tarifáinkat: markmyprofessor@weborigo.eu.

Igen, és szívesen a rendelkezésedre bocsájtjuk, amennyiben az oldalad nem sérti mások személyiségi, hovatartozási vagy szabad gondolkodásról alkotott jogait.

Írj e-mailt nekünk a markmyprofessor@weborigo.eu címre.

Nem, a jelentett értékeléseket és a hozzájuk fűzött kommentet adminisztrátoraink látják, az értékelést benyújtó felhasználóhoz ez nem jut vissza.